Vabljeni na webinar: nova učna serija À plus za francoščino v osnovni šoli

22.04.2016

Vabimo vas na webinar, posebno obliko predstavitve prek spletne konference, ki jo bomo organizirali v sodelovanju z založbo Editions Maison des Langues. Spoznali boste novo serijo À plus, ki je že potrjena za francoščino kot izbirni predmet v osnovni šoli.

Skozi privlačno serijo À plus za francoščino kot izbirni predmet v osnovni šoli vas bo popeljala predstavnica založbe Editions Maison des Langues, izkušena predavateljica ga. Aurélie Buatois, ki vam bo predstavila vse njene odlične prednosti, pa tudi bogato dodatno gradivo, ki je v okviru serije na voljo. Srečanje bo strokovno povezoval g. Marko Drobne, prof. francoščine.

Brezplačna predstavitev bo potekala v četrtek, 12. maja 2016, od 15.30 do 16.30 v predavalnici Založbe Rokus Klett v Ljubljani (Stegne 9 b). Prosimo vas, da svojo prijavo sporočite na e-naslov seminarji@rokus-klett.si do ponedeljka, 9. maja 2016.

Darilo za vas!

Vsi udeleženci boste poleg praktičnih daril prejeli tudi brezplačen izvod učbenika À plus 1. 

Potek predstavitve
À plus
, metoda učenja s skupnim delom

V sodobnem času je nujno zavedanje posebnosti najstniške populacije. Uvodni del predstavitve bo posvečen vpogledu v to, kako metoda À plus odgovarja potrebam najstnikov, istočasno pa prinaša učitelju bogato zbirko orodij za dinamičen pouk in preprosto izvedbo. V drugem delu predstavitve si bomo podrobno ogledali zgradbo učne enote, približali vlogo učitelja, opisali obravnavo slovnice in predstavili vse dejavnosti, ki so na voljo za spodbujanje sodelovanja med učenci. Nenazadnje bomo prikazali tudi vlogo učenca in ugotovili, kako je ta vključena v metodo À plus. Srečanje bo strokovno povezoval profesor francoščine, g. Marko Drobne.

O predavateljici Aurélie Buatois

Po večletnem udejstvovanju na področju mednarodne trgovine in turizma se je Aurélie odločila za spremembo karierne poti. Usmerila se je v jezikoslovje in magistrirala na področju francoščine kot tujega jezika. Kariero je nadaljevala v Braziliji, kjer je poučevala francoščino, še posebej pa se je tam izrazilo njeno zanimanje za dvojezično izobraževanje mladostnikov. Po vrnitvi v Evropo je začela poučevati francoščino v Barceloni in marca 2015 postala pomemben del ekipe založbe Éditions Maison des Langues. Svoje znanje in izkušnje bo Aurélie vpletla tudi v predstavitev serije A plus in s tem poskrbela za posebno izkustveno doživetje.

Nazaj