V oblakih domišljije

20.09.2016



V duhu 25-letnice je osrednja številka dobrodelnega projekta številka 25. K sodelovanju je založba povabila 25 slovenskih ilustratorjev, ki so za natečaj prostovoljno prispevali 25 različnih ilustracij kot osnove za nastanek domišljijskih zgodb. V natečaju sodelujejo učenci iz vsake druge osnovne šole pod vodstvom več kot 400 učiteljev mentorjev in vse Slovenije.


Strokovna žirija bo izmed vseh zgodb, prispelih na natečaj, izbrala 25 najboljših, ki bodo izšle v jubilejni knjigi V oblakih domišljije. 25 najboljših zgodb. Izbor bodo opravili strokovnjakinja za didaktiko književnosti dr. Boža Krakar Vogel, mladinski pisatelj, pesnik in prevajalec dr. Peter Svetina in Andreja Ponikvar, urednica za slovenščino v Založbi Rokus Klett.

K nastanku knjige je založba pritegnila več partnerjev, ki so k projektu pristopili kot sponzorji tiska, papirja, distribucije in kot donatorji. Še vedno se pridružujejo nova podjetja, ki vsako na svoj način prispevajo k dobrodelnemu projektu.
 
100-odstotna dobrodelnost
Celoten izkupiček od prodaje knjige bo Založba Rokus Klett skupaj s pokrovitelji projekta prispevala za nakup ultrazvočne naprave za Klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo UKC Ljubljana. Naprava je namenjena vsakodnevni klinični uporabi pri najbolj bolnih otrocih v enoti za intenzivno terapijo. Bistveno bo olajšala delo medicinskega osebja, ga dvignila na višjo klinično raven ter pripomogla h kakovostnejši obravnavi bolnikov. Izkupiček bo okrepljen z dražbo ilustracij, ki bo potekala v Narodni galeriji v Ljubljani ob uradnem izidu knjige 8. decembra 2016.
 
Vse informacije v zvezi z natečajem so objavljene tudi na posebni spletni strani www.25zgodb.si, kjer si lahko ogledate tudi vse ilustracije, na podlagi katerih nastajajo zgodbe.

Dodatne informacije:
Anja Mrak, koordinatorica literarnega natečaja,
bokb/nsblAsplvt.lmfuu/tj

Nazaj