Utrinki z velikega Rokusovega simpozija 2018

05.03.2018

Na prvo marčno soboto smo se v zimski idili Kongresnega centra Brdo pri Kranju zbrali na velikem Rokusovem simpoziju za osnovnošolske učitelje predmetne stopnje. Veseli nas, da ste se povabilu na dogodek z naslovom Učitelj prihodnosti. Vodja. Mentor. Človek odzvali v tako velikem številu in prisluhnili odličnim predavateljem.

Na tokratnem simpoziju so nam priznani strokovnjaki podali zamisli, kako motivirati generacije otrok, rojenih v 3. tisočletju. Slišali smo, kaj lahko učitelj (še) stori, da jih navdihne, spodbuja razvoj njihovega potenciala in tako povečuje uspešnost učenja in poučevanja. Kako kljub pomanjkanju časa videti konflikte kot priložnosti za izboljšanje odnosov? Odkrivali smo, kako ob vsakdanji vpetosti učencev v splet ohraniti kakovostne medosebne odnose in graditi okolje, v katerem učenci sodelujejo in so motivirani za napredek.

Upamo, da boste nove zamisli lahko uporabili tudi v praksi in da se vam je porodila tudi kakšna nova ideja ali rešitev za vaše delo.

Vsem 508 učiteljicam in učiteljem, ki ste se udeležili dogodka, se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in prijetno druženje.

 

Nazaj