Utrinki iz 2. Akademije Lili in Bine

31.03.2017

akademija LIB

Spoštovani!

V marcu je na petih lokacijah po vsej Sloveniji potekala 2. Akademija z Lili in Binetom. Udeležilo se je je 1143 učiteljev, uporabnikov serije Lili in Bine. Predstavljene izobraževalne vsebine in novosti, ki jih serija Lili in Bine prinaša za šolsko leto 2017/18 ste z navdušenjem sprejeli.
 
Skupaj smo raziskovali, kako pouk spoznavanja okolja prek usvajanja naravoslovnih postopkov za učence narediti še privlačnejši. Spoznali smo, da je aktivna pozornost prva in ključna sposobnost na poti sprejemanja in ohranjanja informacij v spominu. Na izkustveni delavnici smo s pomočjo didaktičnega pripomočka Pozorko tudi sami preizkusili, kako spodbuditi in krepiti aktivno vidno in slušno pozornost učencev.  

Verjamemo, da ste, obogateni s številnimi praktičnimi spoznanji, pridobljeno znanje lahko že preizkusili v svojih učilnicah. V začetku aprila pa boste na izobraževalnem portalu www.Lilibi.si že lahko preizkusili na akademiji prvič predstavljeno novo brezplačno spletno rešitev klikTEST – spletni generator testov.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije in predstavitev predavateljev (v Powerpointu), v katerih so tudi načrti za pripravo preprostih modelov:

Prvi stik z naravoslovjem
Pozorko - Ideje za spodbujanje aktivne pozornosti učencev  

Najlepša hvala vsem, ki ste z nami v tako prijetnem vzdušju soustvarjali 2. Akademijo z Lili in Binetom. Že danes se veselimo srečanja z vami prihodnje leto.

Fotogalerija

Nazaj