Sodelujte v projektu Plesi babic in dedkov v času 34. slovenskega knjižnega sejma

01.10.2018

Z velikim veseljem vas in vaše učence prvega triletja vabimo k sodelovanju pri projektu Plesi babic in dedkov, ki smo ga na osnovi velikega navdušenja, ki ste ga za podoben projekt pokazali lani, tudi letos časovno in vsebinsko povezali s slovenskim knjižnim sejmom v Ljubljani. Letošnji projekt, s katerim želimo spodbuditi učence k spoznavanju ljudske kulturne dediščine, je za vaše učence priložnost, da z vami obiščejo največji slovenski knjižni sejem in se tokrat na odru Cankarjevega doma predstavijo s plesom.

Potek projekta Plesi babic in dedkov
Za vaše plesno ustvarjanje smo pripravili ožji izbor ljudskih in umetnih pesmi. Posnetki instrumentalnih in vokalnih izvedb so na voljo na portalu www.Lilibi.si (Gradivo za učitelje/Dodatno gradivo/Glasbena umetnost). Skupaj z učenci svojega razreda izberite tisto, ki bi jo želeli zaplesati. Vaša predstavitev bo še zanimivejša, če boste vključili tudi prvine gledališča in petja.

Nabor pesmi vas čaka TUKAJ.

Učence svojega razreda (celoten razred ali njegov del) prijavite k sodelovanju. V nekaj dneh po prijavi se bomo z vami dogovorili za točen datum, uro nastopa in pesem. To je potrebno zaradi uskladitve programa vseh nastopajočih razredov.

  • Z učenci ob dogovorjenem dnevu in uri obiščete Cankarjev dom in jim poleg nastopa omogočite obisk 34. slovenskega knjižnega sejma.
  • Nastopov ne bomo ocenjevali, saj gre le za spodbujanje plesa in spoznavanje ljudske kulturne dediščine.
  • Vsi nastopajoči učenci bodo prejeli priznanja za sodelovanje, sodelujoča šola pa bo za vsak nastop prejela tudi knjigo Najlepši kraji na svetu.

Lokacija in časovni potek projekta
Nastopi učencev bodo potekali v povezani dvorani M3-M4 v Cankarjevem domu (prvo preddverje Cankarjevega doma, vhod iz pasaže Maximarketa), in sicer od srede do petka, 21.–23. novembra, med9. in 13. uro. Vaši učenci bodo v dvorani eno šolsko uro. V tem času bodo izvedli svoj nastop in si ogledali nastope ostalih sodelujočih (predvidenih je 3–5 nastopov). Pred dogovorjeno uro ali po njej pa si boste lahko z učenci ogledali največji knjižni sejem v Sloveniji; letos je posvečen velikanu slovenske besede Ivanu Cankarju.

OBRAZEC ZA PRIJAVO
 
Rok za prijavo
Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca do srede, 10. oktobra 2018. Ker je število sedežev v dvorani omejeno (100), bomo prijave obravnavali v vrstnem redu, kot jih bomo prejeli (do zasedenosti vseh terminov).


Veselimo se sodelovanja.

Nazaj