Sodelujte v projektu Pesmi babic in dedkov

27.09.2017

Projekt Pesmi babic in dedkov bo za vaše učence priložnost, da z vami obiščejo največji slovenski knjižni sejem in na odru Cankarjevega doma zapojejo ljudsko pesem ter tako doživijo pester kulturni dan, ki jim bo za vedno ostal v spominu. 

Kako bo potekal projekt Pesmi babic in dedkov

  • Iz nabora 15 ljudskih pesmi, predvidenih za projekt, skupaj z učenci svojega razreda izberete tri, ki so jim najljubše. Seznam pesmi si lahko ogledate tukaj.
  • Učence svojega razreda (celoten razred ali njegov del) prijavite za sodelovanje. 
  • V nekaj dneh po prijavi se z vami dogovorimo za točen datum (23. ali 24. november) in uro (med 9.30 in 13.30) nastopa vaših učencev v Cankarjevem domu ter za pesem, ki jo bodo učenci zapeli na odru. To je potrebno zaradi uskladitve programa vseh nastopajočih razredov.
  • Izbrano pesem boste z učenci vadili ob instrumentalni podlagi. To obliko bomo za vas pravočasno pripravili in vam jo poslali.
  • Z učenci ob dogovorjenem dnevu in uri obiščete Cankarjev dom in jim poleg nastopa omogočite obisk 33. slovenskega knjižnega sejma.
  • Nastopov ne bomo ocenjevali, saj gre le za spodbujanje petja ljudskih pesmi. Vsi nastopajoči učenci bodo prejeli enaka priznanja za sodelovanje, vsak razred pa bo za spomin prejel tudi tri ilustrirane otroške pesmarice z zgoščenkami (Palček šlapka na gostijo, Mravlja k mlini pelala, Križ kraž, kralj Matijaž)

Zaokrožen kulturni dan 
Obisk knjižnega sejma bo za vas in vaše učence priložnost, da skupaj preživite zaokrožen kulturni dan. Nastopi učencev bodo potekali v dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu, in sicer v četrtek, 23., in petek, 24. novembra, od 9.30 do 13.30. Vaši učenci bodo v dvorani eno šolsko uro. V tem času bodo izvedli svoj nastop in prisluhnili pesmim, ki jih bodo zapeli učenci ostalih razredov, predvidenih za to šolsko uro (skupaj 5–7 nastopov). Pred dogovorjeno uro ali po njej si boste lahko z učenci ogledali največji knjižni sejem v Sloveniji, ki je letos med drugim posvečen tudi slikanicam, saj obeležujemo 100-letnico prve slovenske slikanice, Levstikovega Martina Krpana s Smrekarjevimi ilustracijami. 

PRIJAVITE SVOJ RAZRED! 
Prijave sprejemamo do 4. oktobra 2017.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Vabimo vas, da se odzovete našemu povabilu. Za vse dodatne informacije pišite po e-pošti na naslov ifmfob/lvobwbsAsplvt.lmfuu/tj ali nas pokličite na tel. številko 01 51 34 686.
 
Veselimo se sodelovanja!

Nazaj