Simpozij: Generacija Y in pouk slovenščine v osnovni šoli

23.12.2010

V zadnjih letih se čedalje več govori o uvajanju IKT v pouk slovenščine. Tudi naši dosedanji simpoziji so se dotikali te teme in letos ne bo drugače. Tokrat bomo nekoliko razširili pogled in si današnjo generacijo učencev ogledali tudi z vidika
sociologije in pedagoške psihologije. Nekateri jo imenujejo generacija Y ali celo generacija Z, vendar poimenovanje ni tako pomembno.

Naši učenci odraščajo obdani z digitalnimi pripomočki in preživljajo prosti čas drugače kot vse prejšnje generacije. Se tudi drugače učijo? So tradicionalne oblike pouka zanje še ustrezne?

Na simpoziju bomo iskali poglobljene odgovore na ta in sorodna vprašanja. Predstavili bomo tudi interaktivno gradivo za slovenščino, ki bo, upamo, zadovoljilo potrebe obeh strani – učiteljev in učencev.

Del simpozija bo potekal v obliki simulacij pouka. Spremljali boste učne ure, med katerimi se klasično tiskano in interaktivno gradivo smiselno prepletata. Sami boste lahko presodili, kakšne prednosti in pomanjkljivosti ima tak preplet, in se o tem pogovorili s predavatelji v okviru omizja.

Po dnevu, polnem novih spoznanj, vas bo razvedril še Gašper Tič.

Dogodek bo potekal v Portorožu, 22.1.2011 in Mariboru, 12.2.2011. Tako lahko izberete lokacijo, ki vam je bližja, in se v večjem številu udeležite simpozija.

Prisrčno vabljeni!

Več o simpoziju si preberite TUKAJ!

Nazaj