Razstava fotografij V rumenem okvirju

21.10.2009

Poseben poudarek na fotografiji je gotovo ena najbolj prepoznavnih lastnosti National Geographica. Letos smo znova dali priložnost tudi bralcem, da s svojimi fotografijami sodelujejo na natečajih revij National Geographic Slovenija in National Geographic Junior. Na razpis fotografskega natečaja uredništev revij National Geographic Junior in National Geographic Slovenija je letos prispelo rekordno število fotografij (1270). Najboljše so na ogled v Galeriji S na Ljubljanskem gradu do dobrodelne dražbe 10. novembra.

V torek, 20. oktobra, je bila odprta razstava najboljših fotografij natečajev revij National Geographic Slovenija in National Geographic Junior z naslovom V rumenem okvirju. Na slovesnem odprtju razstave smo prisluhnili izjemnim mladim glasbenikom – etnoromski skupini Mala Langa. Štirinajstletni Mišo, dvanajstletni Dominik in le osemletni Angelo Langa so se predstavili na violini, harmoniki in čelu. Prireditev je povezovala Živa Vadnov, udeležence pa je uvodoma nagovorila častna gostja, ministrica za notranje zadeve, gospa Katarina Kresal. Pozdravni nagovor ministrice je objavljen tukaj.

Razstavo bo sklenila dobrodelna dražba vseh razstavljenih fotografij, ki bo 10. novembra ob 18. uri v dvorani Palacij na Ljubljanskem gradu. Zbrana sredstva bomo namenili Zvezi prijateljev mladine za projekt Z znanjem do uspeha.

Vstop na razstavo in dražbo je prost!

Na razstavo vabijo:

 

Nazaj