Prvi koraki med najboljšimi

19.10.2009

Založba Rokus Klett je za učbeniški komplet PRVI KORAKI V MATEMATIKO prejela bronasto nagrado na razpisu za najboljši evropski učbenik.

Nagrade za najboljše evropske učbenike izbira mednarodna komisija v imenu Evropskega združenja šolskih založnikov (EEPG), Mednarodnega združenja za raziskave na področju učbenikov in izobraževalnih gradiv (IARTEM) ter Frankfurtskega sejma, kot največjega knjižnega sejma na svetu. Na razpis se lahko prijavijo vsi evropski šolski založniki, in sicer v dveh kategorijah: učbeniki za otroke do 11. leta in učbeniki za starejše do 12 let.

Namen podeljevanja nagrad je spodbujanje odličnosti in kvalitete v šolskem založništvu ter dajanje pohval najboljšim evropskim založnikom, avtorjem, grafičnim oblikovalcem in prelamljalcem, recenzentom, urednikom ter ostalim sodelavcem.

Nagrado so letos podelili že 10. leto zapored na knjižnem sejmu v Frankfurtu. V tem času se lahko naša založba pohvali že s kar osmimi nagradami.

PRVI KORAKI V MATEMATIKO

Koncept učnega kompleta je zasnovan na aktivnosti učencev. Avtorici motivirata učence s problemskimi vprašanji iz stvarnega življenja in jih povabita, da poiščejo odgovore nanje. V primerih in nalogah je v ospredju uporaba predmetov iz otrokovega okolja. Tako so nova znanja posredovana na sproščen, igriv in nevsiljiv način, hkrati pa so obravnavana področja strokovno ustrezna in prilagojena razvojni stopnji učencev.

Naloge so oblikovane ob podpori pestrega ilustrativnega gradiva, tako da otroci v njih lažje najdejo smisel in so ob njihovem reševanju bolj motivirani in miselno angažirani. Vsi novi pojmi so konkretizirani in oblikovani na osnovi dejavnosti in izkušenj učencev.

Avtorici: Martina Rajšp, Jasna Žic

V kompletu:
- učbenik
- delovni zvezek in delovna mapa

Nazaj