Povabilo na 33. slovenski knjižnji sejem | Cankarjev dom

17.11.2017

SKS

Za vas smo pripravili izbrane izdaje po ugodnih cenah, pa tudi zanimivo dogajanje na spremljevalnih dogodkih. Pridružite se nam na največji in najpomembnejši prireditvi na področju knjige in branja pri nas.
 


Kultura kolin na Slovenskem
Oder Kulinartfesta, sreda, 22. 11., od 17.00 do 18.30

dr.Janez BogatajVabljeni na srečanje s prof. dr. Janezom Bogatajem, ki vam bo predstavil svoji najnovejši monografiji Ni ga tiča čez prašiča! Kultura kolin na Slovenskem in Koline ter vas povabil na pokušino dobrot, povezanih s praznikom kolin.

Izbrane dobrote bo za vas pripravil vrhunski kuhar g. Peter Kovač iz restavracije Maxim v Ljubljani.

Koline ali furež so v Sloveniji del bogate kulturne dediščine. V strokovni monografiji Ni ga tiča čez prašiča avtor bralcem podrobno predstavlja koline v vseh slovenskih gastronomskih regijah in ponekod v tujini, monografija Koline, ki ima značaj strokovnega eseja in je izšla tudi v angleškem prevodu, pa je izvirna po svoji obliki, saj je na voljo v trdi vezavi in v izvirni ekskluzivni izdaji, vezani v kožo krškopoljskega prašiča.Je mogoče, da slovnica postane uspešnica?
Dvorana Duše Počkaj, nedelja, 26. 11., od 11.00 do 12.00

Kozma AhačičDr. Kozma Ahačič, cenjeni jezikoslovec in literarni zgodovinar, avtor novih sodobnih slovnic slovenskega jezika –Kratkoslovnice za osnovno in Slovnice na kvadrat za srednjo šolo – ter prejemnik posebnega priznanja »jabolko navdiha«, ki mu ga je podelil Urad predsednika Republike Slovenije, to potrjuje. »Slovenščina sem jaz, si ti,« pravi dr. Kozma Ahačič – in kajpak se z njim strinjamo. Mi vsi smo namreč slovenščina. O tem in še o marsičem drugem se bo z avtorjem slovnic pogovarjal Boštjan Narat. 

Vabljeni k nakupu po ugodnih cenah
Naše izdaje, ki bodo na voljo po ugodnih cenah, boste našli na razstavnem prostoru založbe Morfemplus v prvem preddverju (P1-27), nasproti debatne kavarne: slovnici za osnovno in srednjo šolo Kratkoslovnica in Slovnica na kvadrat, dodatna gradiva za boljše ocene, splošne in šolske slovarje PONS, za ljubitelje slovenske kulturne dediščine Potice iz Slovenije in prvič tudi novi monografiji Ni ga tiča čez prašiča! in Koline, za vse, ki ljubite potovanja, pa knjigo Najlepši kraji na svetu.

Veselimo se srečanja z vami!

Nazaj