Postanite mentor 9. šolskega tekmovanja Znam več z Lili in Binetom

25.08.2020

V Založbi Rokus Klett tudi letos organiziramo šolsko tekmovanje Znam več z Lili in Binetom. To je že deveta izvedba tega zelo popularnega tekmovanja, ki pri učencih spodbuja razmišljanje, iskanje rešitev in medpredmetno povezovanje. Medpredmetno tekmovanje bo potekalo 12. maja, matematično pa 13. maja 2021. Zelo bomo veseli, če se nam pridružite in postanete mentor. Kot mentor boste prijeli bogato zbirko nalog za pripravo učencev na tekmovanje, v zahvalo pa uporaben priročnik ter potrdilo o sodelovanju, ki vam prinaša točke za napredovanje v nazive. Prijave sprejemamo na spletni strani www.devetletka.net/tekmovanje2020 do petka, 11. septembra 2020.

V okviru tekmovanja Znam več z Lili in Binetom lahko učenci izbirajo med medpredmetnim (višja zahtevnost) in matematičnim tekmovanjem.


Medpredmetno tekmovanje – 12. maj 2021
Učenci se na medpredmetno tekmovanje pripravljajo z reševanjem nalog v vadnicah Znam več, Lili in Bine 1–3. Naloge so zahtevnejše in z njimi lahko nadgradijo in utrdijo svoje znanje. Za posamezen razred je na voljo več kot sto premišljeno izbranih in medpredmetno povezanih nalog, ki zajemajo področja matematike, slovenščine in spoznavanja okolja.

Matematično tekmovanje – 13. maj 2021
Učenci se na matematično tekmovanje pripravijo z reševanjem nalog v vadnicah Računam z Lili in Binetom 1–3. Naloge so sestavljene tako, da učenci spoznavajo različne strategije reševanja in samoevalvacije. Prav tako pa razvijajo odgovornost in pozitiven odnos do dela in matematike ter si krepijo zaupanje v lastne (matematične) sposobnosti.

Pravilnik o tekmovanju
Pravilnik o tekmovanju Znam več z Lili in Binetom za šolsko leto 2020/21 vsebuje vse informacije, potrebne za prijavo mentorjev, pripravo tekmovalcev in izvedbo šolskega tekmovanja. Vabimo vas, da si ga preberete TUKAJ.

Posebna ugodnost – nižja cena vadnic
Za vse udeležence tekmovanja velja nižja cena vadnic – tako za medpredmetno kot za matematično tekmovanje (pri nakupu v Založbi Rokus Klett). Namesto redne cene 8,90 EUR je cena posamezne vadnice samo 6,90 EUR. Naročilo vadnic po ugodnejši ceni (tako za šole kot za fizične osebe – starše) poteka prek spletne naročilnice, ki vas čaka TUKAJ.

Prosimo vas, da dostop do spletne naročilnice posredujete tudi staršem in jim tako omogočite ugoden nakup vadnic.

Darilo za tekmovalce
Vsi udeleženci prejmejo priznanje za sodelovanje, nalepke z motivi prikupnih junakov serij Lili in Bine ter Novi prijatelji, najboljši v vsakem razredu (v vsakem oddelku posameznega razreda 1–3) pa tudi lično majico z ilustracijo prikupne čebelice Lili in trota Bineta.

Darilo za mentorje in točke za napredovanje v nazive
Motivacija je eden od ključnih dejavnikov za uspeh učnega procesa. Vsi mentorji boste tako po končanem tekmovanju, konec maja 2021, v zahvalo za sodelovanje prejeli novi priročnik iz zbirke Učiteljeva orodja Motivacija v razredu. Spoznali boste učinkovite metode in številna praktična orodja za motiviranje učencev!
Prav tako boste prejeli potrdilo o sodelovanju, ki vam prinaša tudi točke za napredovanje v nazive.

Prijavite se!
Upamo, da se nam pridružite kot mentor, saj boste tako lahko številnim učencem pomagali, da izboljšajo svoje razumevanje in povezovanje snovi ter kritično razmišljanje. Prijave zbiramo na naslovu www.devetletka.net/tekmovanje2020 

Nazaj