Postanite mentor 8. šolskega tekmovanja Znam več z Lili in Binetom

30.05.2019

Vabimo vas, da postanete mentor 8. šolskega tekmovanja Znam več z Lili in Binetom, ki bo v šolskem letu 2019/20 potekalo 13. maja (medpredmetno) in 14. maja 2020 (matematično tekmovanje). Za vse mentorje bomo v novembru 2019 organizirali strokovno in družabno srečanje, ki bo potekalo na dveh lokacijah, v Ljubljani in Mariboru. Ne zamudite tega edinstvenega srečanja in se nanj prijavite že danes na naslovu www.devetletka.net/tekmovanje2020.

V okviru tekmovanja Znam več z Lili in Binetom lahko učenci izbirajo med medpredmetnim (višja zahtevnost) in matematičnim tekmovanjem.


Medpredmetno tekmovanje – 13. maj 2020

Učenci se na medpredmetno tekmovanje pripravljajo z reševanjem nalog v vadnicah Znam več, Lili in Bine 1–3. Naloge so zahtevnejše in z njimi lahko nadgradijo in utrdijo svoje znanje. Za posamezen razred je na voljo več kot sto premišljeno izbranih in medpredmetno povezanih nalog, ki zajemajo področja matematike, slovenščine in spoznavanja okolja.

Matematično tekmovanje – 14. maj 2020

Učenci se na matematično tekmovanje pripravijo z reševanjem nalog v vadnicah Računam z Lili in Binetom 1–3. S pomočjo dodatnih matematičnih vaj utrdijo in poglobijo znanje iz matematike. Naloge so sestavljene tako, da učenci spoznavajo različne strategije reševanja in samoevalvacije.

Pravilnik o tekmovanju

Pravilnik o tekmovanju Znam več z Lili in Binetom za šolsko leto 2019/20 vsebuje vse informacije, potrebne za prijavo mentorjev, pripravo tekmovalcev in izvedbo šolskega tekmovanja. Vabimo vas, da si ga preberete TUKAJ.

Posebna ugodnost nižja cena vadnic 

Za vse udeležence tekmovanja velja nižja cena vadnic – tako za medpredmetno kot za matematično tekmovanje (pri nakupu v Založbi Rokus Klett). Namesto redne cene 8,90 EUR je cena vadnice samo 6,90 EUR. V ta namen smo za starše tekmovalcev pripravili naročilnice. Na šolo vam jih bomo poslali še pred začetkom novega šolskega leta, da jih boste lahko razdelili staršem na prvem roditeljskem sestanku v septembru.

Darilo za tekmovalce

Vsi udeleženci prejmejo priznanje za sodelovanje in napihljivo žogo, najboljši v vsakem razredu (v vsakem oddelku posameznega razreda 1–3) pa tudi lično majico z ilustracijo prikupne čebelice Lili in trota Bineta.

Ne zamudite prvega srečanja MENTORJEV tekmovanja

V novembru 2019 za vse mentorje tekmovanja pripravljamo prvo strokovno srečanje, ki bo hkrati edinstvena priložnost za prijetno druženje ter izmenjavo izkušenj in idej med mentorji.

Z nami bo dr. Polonca Pangrčič, ki nam bo v prvem delu predstavila svež pogled na nadarjenost, talentiranost in ustvarjalnost učencev v prvem triletju ter prikazala nekaj kratkih in preprostih praktičnih vaj, s katerimi lahko prebudimo ustvarjalnost in spodbudimo motiviranost pri učencih. 

V drugem delu pa se bomo prepustili prijetnemu druženju in izmenjavi praktičnih izkušenj med mentorji, ob intenzivnem prebujanju brbončic z izbranimi okusi slovenskih jedi, ki jih bo za nas pripravil priljubljeni kuharski mojster Primož Dolničar.

Prijavite se!

Vabimo vas, da se na naslovu www.devetletka.net/tekmovanje2020 že danes prijavite kot mentor 8. šolskega tekmovanja Znam več z Lili in Binetom ter da se udeležite srečanja mentorjev, ki bo potekalo v Ljubljani (v torek, 19. novembra, v SiTi Teateru) in v Mariboru (v sredo, 20. novembra, v hotelu Draš), na vsaki lokaciji od 15. do 17. ure.

Nazaj