Postanite mentor

09.09.2015

Šolsko tekmovanje Znam več z Lili in Binetom 2015/16


16. maja 2016 bomo izvedli že četrto šolsko tekmovanje Znam več z Lili in Binetom. Brez vaše pomoči nam ne bo uspelo. Vabimo vas, da postanete mentor tekmovanja na vaši šoli.


Medpredmetno tekmovanje za razrede 1–3

Učenci prvega, drugega in tretjega razreda se na medpredmetno tekmovanje pripravljajo z reševanjem nalog v vadnicah Znam več z Lili in Binetom. Naloge so zahtevnejše in z njimi lahko nadgradijo in utrdijo svoje znanje. Za posamezen razred je na voljo več kot sto premišljeno izbranih in medpredmetno povezanih nalog, ki pokrivajo področje matematike, slovenščine in spoznavanja okolja. Tipi nalog na tekmovanju so podobni kot v vadnicah. Izdaje vsebujejo tudi rešitve.

Novo matematično tekmovanje za 3. razred

V šolskem letu 2015/16 bomo 16. maja 2016 prvič izvedli novo matematično tekmovanje v tretjem razredu. Učenci se na tekmovanje pripravijo z reševanjem nalog v vadnici Računam z Lili in Binetom 3. S pomočjo dodatnih matematičnih vaj utrdijo in poglobijo znanje iz matematike. Naloge so sestavljene tako, da učenci spoznavajo različne strategije reševanja in samoevalvacije. Poglavja v vadnici sledijo vrstnemu redu obravnave snovi v kompletu Lili in Bine 3. Tipi nalog na tekmovanju so podobni kot v vadnici.

Darilo za udeležence

darila za tekmovalceVsi udeleženci prejmejo priznanje za sodelovanje in zapestnico, najboljši v vsakem razredu pa tudi lično majico z ilustracijo prikupnih čebeljih junakov.

Vabimo vas, da postanete mentor tekmovanja na vaši šoli.

Prijavnica za mentorje

Prosimo, da vnesete število tekmovalcev na osnovi poslanih kuponov do 31. 12. 2015.

Pravilnik o tekmovanju 2015/16

Več o vadnicah za pripravo na tekmovanje na strani: devetletka.net/tekmovanje.

Nazaj