Naša mala knjižnica

31.08.2020

Pridružite se pri mednarodnem projektu Naša mala knjižnica. Namenjen je spodbujanju branja in dviganju bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur.
V projektu sodeluje že več kot 200 slovenskih šol.

Preberite si več o projektu s strani organizatorja:

Pri KUD Sodobnost International se že vrsto let trudimo približati knjige bralcem in jih motivirati za branje. Poleg izdajanja kvalitetnih knjig usmerjamo svojo pozornost k projektu Naša mala knjižnica, ki se letos odvija že trinajstič. Namenjen je spodbujanju branja in dvigovanju bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Hkrati poskušamo v našem prostoru uveljaviti kakovostne evropske mladinske avtorje in njihova dela. Lansko leto se nam je pridružilo že več kot 200 slovenskih osnovnih šol. V letu 2020 pa se bo projekt odvijal tudi v Estoniji in na Hrvaškem.
Projekt NMK je bil dvakrat podprt s strani Evropske komisije, leta 2018 pa je prejel tudi naziv »zgodba o uspehu«.

Zakaj sodelovati v projektu NMK?

  • Projekt je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi kvalitetnih slovenskih in tujih otroških in mladinskih avtorjev na malce drugačen in izviren način.
  • V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelimo ustvarjalnike s hudomušnimi, a poučnimi nalogami na temo šestih knjig, vključenih v projekt.
  • Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo ustvarjalnost skozi skupno ustvarjanje – učenci, ki berejo 30 minut na dan, dosegajo bistveno boljše rezultate od tistih, ki ne berejo.
  • Projekt je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Z njim lahko popestrite ure slovenskega jezika, likovnega in glasbenega pouka, ga izvajate pri zunajšolskih dejavnostih ali v podaljšanem bivanju.
  • V dejavnostih, ki jih v projektu izvajamo skozi vse šolsko leto, boste prejeli pismo avtorja, si izmenjali literarnega junaka, sestavljali bralni vlak, pisali knjižne razglednice, se pomerili v NMK-kvizu, si prislužili še kakšno nagrado ...

 
Več o projektu lahko preberete TUKAJ.

Nazaj