Nagrajena knjiga Kje pa ti živiš?

14.12.2011

Priznanje zlata hruškaKje pa ti živiš?, ki je delo avtoric Žive Deu in 
Bare Kolenc ter ilustratorja Damijana Stepančiča, je dobitnica priznanja Zlata hruška 2011 v kategoriji izvirna slovenska mladinska poučna knjiga in bo kot taka objavljena v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig 2011: pregled knjižne produkcije za mladino iz leta 2010, ki ga vsako leto pripravlja Mestna Knjižnica Ljubljana - Pionirska v sodelovanju z različnimi strokovnjaki in ustanovami s področja mladinske književnosti in knjižničarstva.

Kje pa ti živiš je prva slovenska slikanica o arhitekturi, namenjena otrokom med 4. in 8. letom starosti, zelo poljudno in jasno sledi vzgojno-izobraževalnim ciljem: predstaviti prostore, namenjene bivanju, arhitekturne objekte in njihovo vlogo v širšem grajenem okolju. Knjiga podaja znanja o posameznih delih hiš, vrstah zgradb, o arhitekturi in grajenem okolju in s tem mladim bralcem ponuja osnovno informacijo. 

Slikanica o arhitekturi je bila že ob izidu deležna velike pozornosti strokovne javnosti in nagrajena z nagrado Zlata kocka 2011, Pionirsko pa je prepričala z izvirnim pristopom predstavljanja
znanja. 

Obrazložitev nagrade

Nazaj