Literarni natečaj za osnovnošolce
Gradim svet iz besed

30.09.2009

Založba Rokus Klett razpisuje četrti literarni natečaj za osnovnošolce Gradim svet iz besed. Vabimo vas, da se ga skupaj s svojimi učenci udeležite tudi letos!

NALOGA UČENCEV
Naloga učencev je, da devet predstavljenih ilustracij (objavljene so spodaj) razvrstijo v poljubno zaporedje in jih povežejo z izvirno zgodbo. K posamezni ilustraciji naj napišejo približno 200 besed oz. 1200 znakov s presledki in označijo, na katero ilustracijo se besedilo nanaša oz. uporabijo priloženi obrazec za oddajo del.

POTEK NATEČAJA
Izmed zgodb, ki jih napišejo vaši učenci, učitelji izberete po eno ali dve v vsaki starostni skupini (4.-9. razred) in jih posredujete založbi. Zgodbe lahko pošljete po klasični pošti (rokopise, strojepise, diskete ali zgoščenke) ali po e-pošti na naslov obufdbkAsplvt.lmfuu/tj.

Nato bo strokovna komisija (dr. Milena M. Blažić, dr. Peter Svetina in predstavnik Založbe Rokus Klett) med prispelimi deli izbrala šest zmagovalnih zgodb (po eno zgodbo na vsak razred).

NAGRADE
Avtorje zmagovalnih zgodb čakajo predvajalniki MP3, knjižne in druge praktične nagrade. Besedila zmagovalcev s pripadajočimi ilustracijami bomo objavili v knjigi, ki jo bodo prejeli zmagovalci natečaja kot dodatno nagrado, vsi učitelji slovenščine pa kot posebno darilo.

Vsem mentorjem bomo izdali potrdila o mentorstvu, za mentorje zmagovalcev pa pripravljamo še posebno nagrado - dvodnevni izlet v tujino.

SNEMAMO NOV FILM
V sodelovanju z RTV Slovenija bomo med prispelimi zgodbami izbrali še zgodbo, po kateri bo posnet film, ki bo tekmoval na festivalu mladinskih filmov Ciak junior v Trevisu. Za ta del natečaja nam lahko posredujete tudi zanimive zgodbe vaših učencev, ki sicer niso nastale na osnovi ilustracij.

POMEMBNI DATUMI:
  • 14. oktober 2009 - rok za prijave mentorjev
  • 9. november 2009 - posredovanje zgodb Založbi Rokus Klett
  • 12. marec 2009 - objava rezultatov natečaja
  • marec 2009 - sklepna prireditev v prostorih RTV Slovenija

PRIJAVITE SE!
Vabimo vas, da se prijavite s spletno prijavnico ali po e-pošti: obufdbkAsplvt.lmfuu/tj. Po poteku roka za prijavo vam bomo posredovali nadaljnja navodila in vas sproti obveščali o poteku natečaja.

DODATNE INFORMACIJE
Za več informacij o natečaju nam lahko pišete po e-pošti na naslov obufdbkAsplvt.lmfuu/tj.

ILUSTRACIJE
Kliknite nanje in jih povečajte!Obrazec za oddajo del (ilustracije s črtami za vpisovanje besedila)
Za ogled datoteke potrebujete brezplačni program Adobe Reader.

Nazaj