Gradec - Univerzitetno in kulturno mesto

29.03.2010

Prijav ne sprejemamo več, saj so vsa mesta že zasedena. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


Spoštovane knjižničarke in knjižničarji ter vodje šolskih skladov!

Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovni ekskurziji v Gradec v torek, 20. aprila 2010.

Gradec je že konec 16. stoletja dobil svojo prvo univerzo, na kateri je študiralo veliko pomembnih Slovencev. Danes v njem deluje kar šest univerz! Poleg njih se mesto lahko pohvali tudi s številnimi drugimi izobraževalnimi in kulturnimi ustanovami. Svojo pozornost bomo usmerili predvsem v univerzitetno knjižnico. Strokovno vodstvo nam bo med sprehodom po njenih prostorih razkrilo zgodovino knjižnice in zanimivosti, ki so vredne naše pozornosti.

Toda Gradec ni le univerzitetna in kulturna posebnost regije. Poseben čar daje mestu tudi edinstvena mešanica arhitekturnih slogov in presenetljiva skladnost med starim in novim. Po kosilu v eni od značilnih graških pivnic se bomo podali na voden sprehod skozi staro mestno jedro s Schlossbergom (Grajskim gričem). Začutili bomo utrip ulic mestnega jedra in si ogledali nekaj znamenitosti – opero, mestni park, mestna vrata, grad, stolnico, glavni trg z mestno hišo, deželno hišo in druge.

Po nekajurnem vodenem ogledu mesta (v slovenščini, v knjižnici pa v nemščini s prevodom v slovenščino) bomo še bolje razumeli, zakaj je bil Gradcu leta 2003 dodeljen naziv evropska prestolnica kulture.

Pridružite se nam in z nami preživite prijeten dan!

Več o programu >>

Nazaj