Gospodinjstvo 5 – Novo dodatno gradivo

12.04.2018

Novo dodatno gradivo za pouk gospodinjstva v 5. razredu, ki je za ogled na voljo na www.iRokus.si/novosti, je nadgradnja Rokusovega učbenika za gospodinjstvo v 5. razredu. Nastalo je v sklopu medpredmetno usklajene serije Radovednih pet in sledi željam številnih učiteljic in učiteljev gospodinjstva, ki pogrešajo praktične vsebine, vzorčke blaga ter ideje in navodila, kako narediti pouk gospodinjstva za učence čim bolj pester in tudi interaktiven. Ker je povpraševanje po gradivu zelo veliko, zaloga kompletov za učitelje pa je omejena, vas vabimo, da si gradivo neobvezujoče rezervirate že danes.
 
GRADIVO ZA UČENCE
S pomočjo Zbirke aktivnosti s prilogami in interaktivnim gradivom bodo učenci osvojili posamezne praktične veščine in postopke, npr. vezenje, šivanje, kvačkanje, tkanje … Praktičnemu delu so namenjene brezplačne priloge (kvačka, šivanka, gumb, pripomoček za tkanje), s katerimi bodo učenci ustvarili končni izdelek – izviren lik Pošastka. Dodana je tudi mapa vzorcev, namenjena zbiranju in spoznavanju značilnosti različnih materialov (vlaken, preje, tkanin, pletenin …). Gradivo je obogateno tudi z nazornimi filmi s prikazi tkanja, kvačkanja, šivanja in vezenja na www.radovednih-pet.si. Kodo za dostop bodo učenci našli znotraj zbirke.

GRADIVO ZA UČITELJE
Učiteljev Komplet tekstilij poleg zbirke vzorcev materialov in učenčeve Zbirke aktivnosti s prilogami vsebuje tudi učiteljevo kodo za enoletni dostop do predlogov priprav (dnevnih, tedenskega načrtovanja in letne) ter bogatega interaktivnega gradiva na www.radovednih-pet.si (nazorni filmi s prikazom postopkov striženja ovac, mikanja, predenja in tkanja). Kodo najdete na notranji strani škatle.POSEBNA UGODNOST
Če bodo učenci pri pouku uporabljali Zbirko aktivnosti s prilogami, bo učiteljem Komplet tekstilij na voljo po zelo ugodni ceni 24,50 EUR (redna cena 64,50 EUR). Komplet tekstilij ni na voljo za nakup v knjigarnah, pač pa le v Založbi Rokus Klett.
 
REZERVIRAJTE IZVODE ZA VAŠO ŠOLO IN NAROČITE BREZPLAČNO GRADIVO ZA UČENCE
Komplet tekstilij (gradivo za učitelje) lahko neobvezujoče rezervirate na www.devetletka.net/gospodinjstvo in si tako zagotovite pravočasen prejem gradiva, če se boste odločili za nakup, ter brezplačen izvod učenčeve Zbirke aktivnosti s prilogami (po en izvod ločeno za matično in podružnično šolo). Brezplačni izvod lahko naročite tudi v primeru, da Kompleta tekstilij ne boste uporabljali.

Nazaj