Energija, sevanje, življenje – dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju

19.05.2017

Založba Rokus Klett je že tretje leto partner projekta EN-LITE, s katerim želimo krepiti energetsko pismenost med mladimi in ki ga v Sloveniji izvajamo od leta 2013. V okviru projekta smo v založbi podprli izid in distribucijo nove knjižice Energija, sevanje, življenje – dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju.

Nova izdaja se pridružuje že izdanima publikacijama Energija in mi – pogovori s strokovnjaki ter Energetska pismenost – osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraževanje o energiji.  

V njej predstavljamo sevanje, ki v vsakdanjem življenju po navadi pomeni nekaj nujno potrebnega, čeprav nam vzbuja tudi neprijetne občutke. V knjižici avtorji predstavljajo različne vrste sevanja in številne vsakodnevne situacije, v katerih nas sevanje spremlja (naravna okolica, sevanje gospodinjskih električnih aparatov, mobilnih naprav, daljnovodov, sevanje v jedrskih elektrarnah in medicini). Ob prebiranju knjižice se zavemo, da brez sevanja ne bi bilo vesolja, zvezd in planetov ter da je sevanje normalen del narave in življenja.

Vse tri izdaje so dostopne na povezavah:

Energija, sevanje, življenje – dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju

Energija in mi – pogovori s strokovnjaki

Energetska pismenost: Osrednja načela in temeljne usmeritve za izobraževanje o energiji

Nazaj