10. Juniorjev likovni ekonatečaj:
SKRIVNOST ZMAJEVEGA JAJCA

01.02.2018

10. likovni natečaj

Uredništvo revije National Geographic Junior v sodelovanju z Ljubljanskim gradom razpisuje nov, že 10. Juniorjev likovni ekonatečaj. Tokrat ustvarjamo zmajevo jajce!
Zmaji so varuhi narave in tudi največjih skrivnosti sveta, zato vse udeležence vabimo, da v jajce skrijejo največjo skrivnost! Rok za oddajo je 31. marec 2018.

Kakšne likovne izdelke pričakujemo
Izdelati je treba 3D-jajce in vanj skriti poljubno zmajevo skrivnost. Oblika in videz jajca sta stvar domišljije. Imeti mora sistem odpiranja in zapiranja, ki bo prenesel večkratno uporabo. Ustvarjalci lahko uporabijo material po svoji izbiri. Jajce ne sme biti manjše od 10 cm in ne večje od 40 cm. V notranjosti mora poleg skrivnosti na poljubnem mestu vsebovati tudi ime in priimek ter podatek o starosti avtorja. Če bo jajce izdelano v šoli, je treba navesti tudi ime šole.

Kam in do kdaj poslati dela?
Svoja likovna dela naj učenci pošljejo do 31. marca 2018 na naslov National Geographic Junior, Stegne 9 b, 1000 Ljubljana, s pripisom Juniorjev likovni ekonatečaj. Ne pozabijo naj izpolniti prijavnice, ki jo natisnejo s spletne strani www.junior.si. Tam so objavljeni tudi podrobnejši razpisni pogoji. Brez oddane (in ustrezno izpolnjene) prijavnice sodelovanje ni mogoče!

Kdo lahko sodeluje
V natečaju lahko sodelujejo osnovnošolci (ne avtorske skupine) vseh starosti.

Zmajske nagrade:nagrada Dan ko

  • 20 najbolj izvirnih ustvarjalcev: doživljajsko vodenje po Skrivnostnem svetu zmajev v družbi profesorja zmajeslovja (vodenje bo potekalo na Ljubljanskem gradu v nedeljo, 22. 4. 2018)


Poleg skupinskega doživetja prvi trije prejmejo še dodatne nagrade:

  • prva nagrada: majica, skodelica in zvezek z zmajem ter stripovski hiphop po zmajsko-grajski zgodovini Dan, ko je izginil Ljubljanski grad (napisal Žiga X. Gombač, ilustriral Ivan Mitrevski)
  • druga nagrada: skodelica in zvezek z zmajem, brisačka Ljubljanski grad, Dan, ko je izginil Ljubljanski grad
  • tretja nagrada: zvezek z zmajem, brisačka Ljubljanski grad, Dan, ko je izginil Ljubljanski grad


Nagrade za mentorje:

Dan, ko je izginil Ljubljanski grad,stripovski hiphop po zmajsko-grajski zgodovini

Podrobnejši razpisni pogoji so objavljeni na spletni strani www.junior.si.

Nagrajena dela bomo objavili v majski številki revije National Geographic Junior in na spletnih straneh organizatorjev.

Izbor najbolj domiselnih likovnih del, ki ga bo naredila strokovna žirija, bomo razstavili na Ljubljanskem gradu. Odprtje razstave Skrivnost zmajevega jajca in podelitev nagrad bosta na dan Zemlje, v nedeljo, 22. aprila, ob 11. uri. Razstava bo odprta do 13. maja 2018.

Častni pokrovitelj natečaja je mladinski pisatelj Žiga X. Gombač.

Soorganizator:

logo LJ gradVeseli bomo, če se boste odzvali vabilu!

Nazaj